Mijn unieke aanpak

De zomervakantie is achter de rug. Een vreemde zomer – die zomer van 2014. Begin juni publiceerde de Commissie monitoring Talent naar de top onder leiding van Gerdi Verbeet de Monitor Talent naar de top 2013. Drie maanden later – begin september – publiceert prof.dr. Mijntje Lückerath haar jaarlijkse Nederlandse Female Board Index 2014. En wat blijkt? Er gebeurt nauwelijks wat. Op welk gebied? Op de deelname van vrouwen op leidinggevende posities. Ik denk daarover na. Juist omdat ik meen dat meer vrouwelijk talent in de top van bedrijfsleven, politiek en wetenschap aantoonbaar bijdraagt aan een betere wereld. Op dit moment gebeuren interessante dingen om mij heen en die wil ik graag met je delen.

Hier is mijn verhaal

Het afgelopen jaar heb ik gewerkt aan een programma dat vrouwelijk talent helpt om hun eigen doelen te realiseren en hun talenten volledig te benutten. Mijn aanpak bestaat uit een verbazingwekkend snelwerkende combinatie van concepten en gereedschappen die ik meteen kan toepassen op een specifieke situatie waarin vrouwen én mannen zich bevinden. Mijn achtergrond – jarenlange marketing & sales ervaring binnen internationale ondernemingen (25+ jaar) plus eigen ondernemerschap (15+ jaar) – heeft mij er toe gebracht om echt iets speciaals in elkaar te zetten dat direct toepasbaar is op het oplossen van de grote uitdagingen waar vooral talentvolle vrouwen mee worstelen – individueel of in teamverband. 

De meeste mannen en vrouwen zijn zich onvoldoende bewust dat er andere wegen zijn om hun doelen te bereiken, waarbij pijn zoveel mogelijk vermeden kan worden. En eigenlijk is er niet meer voor nodig dan een verandering in je eigen mindset en in je eigen gedrag & houding om tot verrassende resultaten en voordelen te komen.

De basis van mijn unieke aanpak is gebaseerd op de volgende drie stappen:

  1. Bewustwording van de kracht die vrijkomt door het veranderen van je eigen mindset
  2. Bewustwording van hoe het voelt om je anders te gedragen
  3. Door dit op een consistente wijze samen te brengen zal je nieuwe gedrag tot verrassende resultaten leiden.

Dit wil ik je graag aanbieden

Omdat ik zoveel mogelijk mensen met mijn nieuwe programma wil laten kennismaken, bied ik elke maand een drietal tijdslots in mijn agenda aan om mijn werkelijk inspirerende programma met je door te nemen. Mijn email campagne in de week van 9 september heeft ruim 80 verzoeken om een kosteloos introductiegesprek opgeleverd. En een veelvoud daarvan aan bemoedigende en stimulerende reacties! Het toont aan dat de boodschap duidelijk is en de behoefte groot. Ik geef de tijdslots weg op basis van “wie het eerst komt, het eerst maalt”. Als je inderdaad door mij in 20-30 minuten wilt worden ingewijd in mijn unieke programma, stuur mij dan een e-mail om een datum/tijd vast te leggen. Het wordt beslist een inspirerend gesprek, dat beloof ik!

Na afloop van ons gesprek laat ik je achter met een heldere notie:

  • Waarom vrouwen op leidinggevende posities een aanwinst zijn
  • Wat de beste aanpak is om snel resultaat te halen
  • Hoe je precies dát positieve resultaat binnenhaalt in jouw organisatie
  • De volgende concrete stap die je kunt uitvoeren na ons gesprek zodat je direct resultaten kunt scoren.

Ik vind het leuk om dit met jou te doen (of met iemand anders die jij goed kent; deel dit bericht dus gerust met anderen) en ik wil je vast hartelijk danken dat je de tijd wilt nemen om kennis te maken met mijn nieuwe programma. Hoe meer mensen ik hiermee kennis kan laten maken, hoe beter. Laat mij weten of je kampt met een heuse uitdaging die om een goede en snelle oplossing vraagt.

Ik hoop van je te horen!

Hartelijke groet van Robert Vos                                                                 

P.S. Ik geloof sterk in de onverbrekelijke samenhang tussen vrouw en man. Ik geloof sterk in hun complementariteit. Vrouw en man zullen samen de uitdagingen waarvoor zij staan moeten oplossen. Dit programma beperkt zich dus niet tot vrouwen!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.