Stappenplan voor meer diversiteit en inclusie

Slechts zeven stappen scheiden een (on)bewust exclusieve organisatie aangestuurd door witte mannen van een bewust inclusieve organisatie, waar vrouwen en mannen in goede harmonie – het mag best wel eens knetteren – leidinggeven aan een aantrekkelijke en succesvolle organisatie en waar de doorstroming van vrouwen naar de top op een gezonde wijze wordt bevorderd. Aan de hand van een fictieve onderneming licht ik elk van deze zeven stappen toe in mijn boek Fiftyfifty: een stappenplan om de doorstroom van vrouwen naar de top te bevorderen.

Het bestuur, de directie, kan zich niet onttrekken aan deze belangrijke cultuuromslag. Zijn onvoorwaardelijke commitment aan het bevorderen van de doorstroming van vrouwen naar de top is cruciaal. Zijn dagelijks herhaalde commitment aan bewust inclusief leiderschap laat iedereen binnen de eigen organisatie zien dat het menens is. Zijn goede voorbeeld doet automatisch volgen.

De d&i-projectmanager mag niet zweven met een onmogelijke opdracht. Budget, tijd en middelen dienen beschikbaar te zijn. Een directe verbinding met de CEO, met de board is van groot belang.

En last but not least: er zal oprechte aandacht moeten zijn voor de gevoelens en emoties die door de organisatie gaan gieren door heldere en duidelijke informatie, vooraf en tijdens. En mooie resultaten dankzij meer inclusie en diversiteit moeten gevierd worden.

Wij zijn er klaar voor. We gaan beginnen!

Reserveer vast jouw exemplaar van Fiftyfifty bij bol.com of managementboek.nl dat op 8 maart aanstaande – wereldvrouwendag 2021 – wordt gepresenteerd.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.