Mevrouw, wilt u aanschuiven?

Directieteams en Management Teams die voor de helft uit vrouwen en voor de helft uit mannen bestaan presteren beter dan management teams van vrijwel uitsluitend vrouwen of vrijwel uitsluitend mannen. Zij leveren niet alleen hogere omzetten en winsten op, maar die winsten worden ook nog eens duurzamer en meer maatschappelijk verantwoord behaald.

Vrouw en Man zijn niet gelijk; zij denken en voelen wezenlijk verschillend, zij zíjn verschillend. Daarom verwelkomen wij de krachtige complementariteit die beide seksen samen onze wereld te bieden hebben.

Op basis van een groot aantal publicaties, zoals de regelmatige Gender Gap Analysis rapporten door McKinsey & Company en het door Sheryl Sandberg, COO van Facebook geschreven boek “Lean In” (2013), hebben wij besloten dat het tijdperk van analyseren en adviseren voorbij is en dat nu daadwerkelijk stappen moeten worden gezet om de balans in management teams in evenwicht te brengen voor wat betreft de verdeling tussen hoogopgeleide en kundige vrouwen en mannen (doel: fifty-fifty).

U kunt ons e-boek “Mevrouw, wilt u aanschuiven?” gratis downloaden door hier te klikken. Dit e-boek richt zich tot vrouwen én mannen. Tot vrouwen om bij de verdeling van de management team stoelen aan de onderhandelingstafel te verschijnen – lean in. Tot mannen om zich bewust te worden van het feit dat er voldoende vrouwen binnen en buiten de eigen organisatie beschikbaar zijn om die stoelen in te nemen – geef hen daartoe de ruimte!

Vanzelfsprekend zijn de auteurs van dit e-boek ook beschikbaar voor persoonlijke coaching om mannen te leren bewust ruimte te geven aan gekwalificeerde vrouwen – op het werk en thuis. En om vrouwen te leren bewust de kansen te pakken die er zijn en/of komen en ‘aan tafel’ te gaan. Op verzoek kan een aan uw situatie aangepast coachingvoorstel worden gedaan.

Wij verwachten dat u met dit e-boek genoeg inspiratie opdoet om mee te werken aan een betere wereld. In onze beleving wordt onze wereld beter bestuurd en beheerd wanneer vrouwen én mannen samen in evenwichtig samengestelde besturen en management teams leiding geven aan vrouwen en mannen die datzelfde doel voor ogen hebben.

Als u ervaart dat dit gratis e-boek nuttig is, deel het dan gerust met zoveel mogelijk familie, vrienden en collega’s via e-mail, Facebook, LinkedIn, twitter en dergelijke sociale media.

In de loop van dit jaar komen wij met meer informatie. Zorgt u vast voor de nodige reuring. Veel leesplezier!

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.